recomandări de carte

In jos

recomandări de carte

Mesaj  prmarianum la data de Lun Mar 07, 2011 5:54 am

scopul acestui topic vrea să fie acela de a împărtăși impresii despre cărți pe care le-am citit și care ne-au plăcut sau ne-au fost de folos în vreun fel. propun ca pe lângă titlu și eventual, autor, să spunem și câteva cuvinte despre subiectul cărții. dați-mi voie să încep eu:
Trupul tău este făcut pentru iubire.
o carte pe care am citit-o acum câțiva ani dar pe care o consider mereu actuală.
Autorul acestei lucrări este un preot francez, Daniel-Ange, fondatorul mișcării „Jeuneusse Lumière” și un cunoscut apostol al tinerilor. Lucrând și intrând în contact cu tineri din lumea întreagă, părintele Daniel-Ange a ajuns să cunoască foarte bine frumusețea, dar și neliniștile acestora, cauzate de influența lumii, dar și de vârstă. Din această bogată experiență s-au născut numeroase cărți, în care autorul folosește un limbaj cald și apropiat de realitățile cu care se confruntă tinerii din zilele noastre. Între aceste cărți se inserează și prezenta lucrare, în care autorul tratează o temă delicată a umanului: dimensiunea sexuală și conștientizarea ei la valoarea sa reală.
„Să spui adevărul despre sexualitate înseamnă să o redai luminii din care s-a născut: Inima lui Dumnezeu”, scrie părintele Daniel-Ange. Trupul uman este făcut pentru a colabora cu harul divin, nu pentru a-l terfeli în noroiul necurăției, așa cum propune lumea zilelor noastre. Autorul prezintă corpul uman și energiile sexuale, care nu trebuie deviate de la parcursul lor normal, ci trebuie integrate ființei umane în ansamblul său. Cartea înfățișează și câteva dintre problemele majore de etică sexuală cu care se confruntă tinerii, acestea fiind întregite de un număr de mărturii cutremurătoare ale unor tineri care s-au eliberat de devierile lor și cu ajutorul acestei lucrări.

prmarianum

masculin Numarul mesajelor : 9
Varsta : 40
Localizare : ciresoaia
Data de inscriere : 13/11/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum